sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Kasi-pallo


Minun on nyt ihan pakko kirjoittaa tästä asiasta erillinen postaus! Eilen tallille tuli uusi tamma, ei tiedetty siitä muuta kuin että se tulee tänne tallille varsomaan. Nähtiin tammuli sitten ensimmäistä kertaa tänään, kun se söi yhdessä Oonan kanssa samalta heinäkasalta tarhassa :) Jutta kertoi, että tamman nimi on Cassie Press. Se tuotiin tallille eilen illalla yli 900 km päästä, ilman mitään varusteita tai edes omistajan läsnäoloa. Joku kuljettaja oli vain jättänyt tamman tänne eikä omistaja ole kuulema käynyt itse katsomassa hevostaan viiteen vuoteen! :o

Cassie Press on lämminverinen ravihevonen, se on 5 vuotta sitten startannut raveissakin ihan mukavasti. Cassie on aika pieni, arviolta 150cm ja todella ruipelo (paitsi valtavan heinämahansa puolesta) ja aivan lihakseton. Ja kyllä, heinämahan, ei varsamahan, sillä tamma ei olekaan tiinenä! Kukaan ei oikein tiedä mikä tämä juttu nyt on, sillä omistajaa ei näy eikä kuulu, eikä varmaan tule jatkossakaan näkymään tai kuulumaan :/


Googlailtiin vähän tietoja Cassiesta ja saatiinkin tietää sen raviurasta yms. aika paljon. Huomattiin myös, että tammalla on ennestään jo kolme varsaa, joista kaksi oli kummallisesti lopetettu samana päivänä. Merikan blogiin eräs lukija linkitti artikkelin, jossa kerrottiin Cassien kahden orivarsan kamalasta kohtalosta. Ne jouduttiin lopettamaan, sillä omistaja (Hippoksen mukaan sama tyyppi kuin Cassien omistaja!!) ei ollut maksanut tallimaksuja ja varsat olivat kai aika huonossa kunnossakin..  :( Tästä artikkeliin.

Yksi hyvä -- tai oikeastaan loistava -- uutinen tähänkin silti mahtuu. Me nimittäin saadaan alkaa ratsastaa Cassiella heti, kun siltä on saatu otettua ikivanhat kesäkengät pois jaloista! Jutta sanoi, että saadaan ratsastaa sillä niin paljon kuin halutaan ja jaksetaan. Ja mehän jaksetaan! En malta odottaa, että päästään kokeilemaan, millainen Cassie on ratsastaa! :)


Kun oltiin kuultu nämä hienot uutiset, oli vuorossa vielä eräs haastava tehtävä. Cassie Pressille piti keksiä hyvä kutsumanimi. Cassieksi sitä oli kai aiemmin kutsuttu, mutta nimi oli kaikkien mielestä liian vaikea ja sen ääntäminen vieläpä muistutti erehdyttävästä sanaa "käsi" (kukaan ei voi pokkana sanoa, että menenpä nyt ratsastamaan Kädellä :D). Niinpä kokeiltiin erilaisia nimiä, kunnes päädyttiin täydelliseen. Kasi! Juontuu mukavasti nimestä Cassie ja kuulostaakin oikein kivalta. Kasi, pikkuinen Kasi-pallo :)

26 kommenttia:

  1. On aina ihan yhtä hirveetä kuulla tälläsiä tarinoita. Oikeesti, ihmisten ei pitäis ottaa hevosia, jossei aika tai raha riitä, ja sama pätee kyllä muihinki eläimiin. Pistää vihaks tollaset vastuuttomat omistajat :/ Mut onneks Kasi pääsi nyt hyvään paikkaan, jossa sitä ainaki pidetään kunnolla :) Oon onnellinen niin sen, kuin teijänkin puolesta. On se kiva ku teillä on nyt mahdollisuuksia päästä ratsastamaan, vaikkei Siru enää samalla tallilla asukaan :) Kasi on kyllä sulonen tapaus ja ootan innolla, että pääsen lukemaan teidän yhteiselosta enemmänki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ja minä vielä luulin, että mun ratsastukset loppuu siihen kun jouduttiin muuttamaan :D

      Poista
  2. muistattehan aloittaa ratsastuksen varovasti? jos hevosella ei ole tehty mitään vuosiin, niin menee useampi kuukausi ennenkuin voi edes harkita selästä käsin ravaamista yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Mirka ja kumppanit tiedä mitä tekee...

      Poista
    2. valitettavan usein näkee sitä, että nuoret innostuu vähän liikaa uudesta hevosesta ja sitten painellaan pitkin peltoja ja metsiä hirveetä kyytiä hevosesta välittämättä.

      Poista
    3. Musta tuntuu, ettei Mirka ja kaverukset ole tollasta porukkaa, ja tuskin on tää Juttakaan, joka antoi niille luvan Kasia ratsastaa :) Ja mun mielestä missään ei sanottu, etteikö hevosella oltais mitään tehty vuosiin, ainoastaan ettei omistaja ole sitä käynyt katsomassa, vai menikö multa ohi jotain? Eli asia ei _välttämättä_ ole niin, etteikö Kasia oltaisi esimerkiksi aikaisemmin ratsastettu :)

      Poista
    4. Niin, siis omistaja ei ole käynyt katsomassa Kasia viiteen vuoteen, mutta onhan sitä voitu silti liikuttaa sinä aikana. Tottakai aloitetaan varovasti, aluksi taluttaen/juoksuttaen/maasta käsin ennen kuin aletaan ratsastaa :)

      Poista
  3. Kokeilin varmaan 10 kertaa sanoa pokkana tuon "menenpä nyt ratsatsamaan kädellä" mutta repesin joka kerta XD:DD

    VastaaPoista
  4. Sehän on sukua sille yhdelle maailmannopeimmista hevosista NEVELE PRIDELLE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa? Heh, en ole ihan perillä noista hienoista ravihevosista :D

      Poista
  5. siis onks tää täää hevone ???? O; 45 miinuuttia ohjelmassa oli niistä varsoista ja juuri tuosta kun omistaja ei käynyt ja vain sen takia ettei tallimaksuja maksettu ne jouduttiin lopettamaan, otin siitä aiheesta kuvankin vielä ;oo (telkkarin näytöstä) onkohan sama tapaus? ;O apua:D :oo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on ilmeisesti sama tapaus! :/

      Poista
    2. http://essinelamaa-essi.blogspot.fi/2012/12/en-ma-koskaan-susta-irti-paastaa-vooi.html#comment-form


      tossa postauksessa kirjotin siitä vähän + se kuva

      Poista
  6. Mut jos ei tullu mitään varusteita mukana niin ketä ne kasille ostaa? o:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytettään lainavarusteita, lainataan yhtä sun toista tallin muilta hevosilta :)

      Poista
  7. Uu, Mirkam saanko mäki (joskus ku tiedetää minkä laine se on ratsastaessa) kokeilla Kasia??

    VastaaPoista
  8. Aika outo juttu, kerrohan sitten lisää kun tiedät :)
    Minkä niminen on Merikan blogi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Merikan blogin osoite on tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi :)

      Poista
  9. Kiva postaus, mullaki on nyt uus blogi jota aloin tekee paripäivää sit.
    Sua ei varmaa hirveest kiinnosta tai ketään mut täs on osote:
    www.jussihorses.blogspot.com


    Ja se on viel aika huono

    VastaaPoista
  10. Onnea uuden liikutushepan johdosta, mutta surullinen tausta hepolla:(

    Mun blogi: www.jenninponielamaa.blogspot.fi

    Käytkö kurkkaamassa? Ja liityin lukijaksi!;)

    VastaaPoista
  11. sulla on tosi ihana blogi ! liityin lukijaksi, kurkkaa ihmeessä minunkin blogi kerron blogissani shetlanninponi Rommin liikutuksesta ja siitä kun käyn ratsastuskoululla..

    olen aika nuori, mutta voisit silti kurkata blogini :) ihastut varmasti Rommiin :) !

    www.etolajarommi.blogspot.com

    VastaaPoista