tiistai 28. toukokuuta 2013

Pikkuponi kukkamerihädässä


Joku saattaa vielä muistaakin lauantaina postaamani Päivä tallilla -videon. Siinä vilahti hetken aikaa aivan upea pelto, joka oli aivan keltaisenaan kukista! Löydettiin se Oonan kanssa talutusreissulla, kun käytiin tutkimassa metsäpolkuja. Seuraavana päivänä, eli sunnuntaina selvisi että juuri samainen pelto oli eräs joutomaapelto, jonka Merikan kaverin Kristan tädin naapurit (hankalaa :D) omistavat ja jolla me saamme ratsastaa ja ajaa aivan vapaasti aina kun haluamme! Merika sanoi pellon olevan 8 hehtaaria (en tiedä kuka hänelle niin sanoi), mutta omasta mielestäni se ei ole ihan niin iso, mutta oikeasti iso kuitenkin! Pelto on ihanan tasainen (= ei kuoppia) ja sieltä löytyy hienoja kuvauspaikkoja, kuten jyrkkä laukkamäki ja pari tasannetta, joissa voi mennä hevosen kanssa pelkkä taivas taustana! Aah, tällä pellolla tullaan varmasti kuvaamaan jatkossa paljonkin kuvia ja videoklippejä!


sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Virolahden mätsärit

klo 9.00 Lähtö kotoa tallille, matkalla käytiin hakemassa lainatraileri läheiseltä tallilta! Mukana näyttelyreissulla olivat iskä ja Merika, molemmat Oonan tunnollista palvelusväkeä ;)
Tallilla harjasimme Oonan huolella ja nypimme kaikki purut jouhista (ja niitä riitti!). Sitten pakkasin kaikki mukaan lähtevät tavarat, jonka jälkeen lastattiin Oona. Sitten päästiin matkaan!
 
klo 11.40 Saapuminen näyttelypaikalle. Oonalle ei meinannut saada edes suitsia päähän kun se oli niin innoissaan uudesta paikasta! Siistittiin poni vielä kerran puruista (joita trailerissa oli lennellyt Oonan päälle), suihkutin karvaan Show Sheeniä ja sitten mentiin verryttelemään. Otettiin pihalla hieman käyntiä ja ravia, jonka jälkeen Oona sai poseerata kameralle (vaikka ponia olisi kyllä kiinnostanut syöminen paljon enemmän) :)
 
 
klo 12.25 Oonan vuoro kehässä. Kaikki hevoset arvosteltiin yksi kerrallaan ja kaikki saivat joko ykkös-, kakkos- tai kolmospalkinnon, joiden mukaan hevoset jaettiin loppukehiin palkittaviksi. Oona seisoi nätisti kehässä, vaikka vieressä pönöttänyt kukkaämpäri houkuttelikin aivan kamalasti! Käynti ja ravi menivät myöskin omasta mielestäni hyvin, Oona hidasti nätisti kulmiin, joten saatiin tehtyä aika ehjää kolmiota.
 
 
klo 12.30 Totuuden hetki. Tuomari kaikeksi onneksi piti Oonan ulkonäöstä ja palkitsi ponin ykköspalkinnolla!! Olin niin tyytyväinen! Koko näyttelyssä aika harva sai ykkösen, joten tuomarin linja ei ollut todellakaan mikään löysä! Hienon ruusukkeen lisäksi kaikki ykkösellä palkitut saivat myös tuotepalkinnon, joko helosania tai tervalaastaria, joista itse valitsin jälkimmäisen.
Jostakin syystä Oona pelkäsi tuomaria ihan kuollakseen, eikä antanut tämän asettaa ruusuketta suitsiin. En välillä ymmärrä tuota ponia yhtään.. :D
 
Huomaa kauhistunut ilme, kun Oona valmistautuu pakenemaan poninsyöjä-tuomaria!
 
klo 12.35 Oona traileriin odottamaan BIS-kehää. Koska Oonan arvostelun ja loppukehän välillä oli tosi paljon aikaa, lastasimme Oonan takaisin traileriin odottelemaan. Sillä aikaa ehdimme itse syödä eväät ja seurata muiden hevosten arvostelua.
 
klo 14.40 BIS-kehä. Kaikki me ykköspalkinnon saaneet, sekä kakkosista BISsiin ylennetyt kävelimme kentällä, kun tuomari palkitsi yksi kerrallaan hevosia erikoispalkinnoin. Jaossa oli mm. Paras esittäjä, Lennokkain liike, Diivoin Daami, Yhteensopivin pari ja tietysti BIS ykkönen, kakkonen ja kolmonen. Ja kyllähän Oonakin yhden erikoispalkinnon sai: nimittäin Diivoin Daami -tittelin! Poni taisi vakuuttaa tuomarin diivamaisella käytöksellään palkintojen jaossa :D
Ruusukkeen lisäksi saimme valjasrasvaa, lippiksen ja ponin karvaan suihkutettavaa glitter sprayta!
 
Iik, taas se tuomari!
 
klo 15.20 Lähtö kotia kohti. Lastattiin taas Oona koppiin, otettiin kaikki tavarat autoon ja käytiin hakemassa kanttiinista kakkua ja Oonan arvostelupöytäkirja. Sitten lähdimme ajamaan takaisin tallille!
  
 
Tässä vielä arvostelu, jos kuvasta ei saa selvää! :)
Rakenne: hyvä tammaleima, edustaa tyypillisiä shetlanninsaarien ponia, sopusuhtainen ja leveä edestä. Tosi kaunis pää.
Liikkeet: käynti: hyvä yliastunta, hyvä työntö takaa. Ravi: tahdikas ja lennokas. Matkaavoittava.
Luonne: tosi kiltti ja rauhallinen. Esiintyy edukseen.
Yleisvaikutelma: siisti, hyvin valmisteltu.
 
Yhteenvetona: Päivä oli erittäin onnistunut ja Oona käyttäytyi hienosti! Saatiin paljon palkintoja, joten kannatti ajaa Virolahdelle asti esiintymään ;) Lisäksi Oona yllätti lastauksessa: kaikilla kolmella lastauskerralla Oona käveli tänään suoraan traileriin ilman raippaa tai työntöapua, jumittamatta kertaakaan! Olen niin tyytyväinen! :)
 
Kaunein ♥

lauantai 25. toukokuuta 2013

Rakennekuvat, ostoksia ja päivä tallilla -video

Otettiin tänään Oonasta taas kuukausittainen rakennekuva, mutta jostakin syystä poni näyttää aivan kamalalta jokaisessa kuvassa! Oona näyttää viime kertaiseen kuvaan verraten lihoneen aivan kamalasti, vaikka todellisuudessa Oonan heinämäärää on tällä välin vähennetty reilusti, jotta tuo pulla luopuisi kiloistaan... Lisäksi Oonan harja näyttää aivan rasvaletiltä, vaikka se on vasta pesty (toisin kuin huhtikuun kuvassa, jossa viime pesusta on melkein vuosi..)! Argh, toivottavasti Oona näyttäisi huomisissa näyttelyissä vähän enemmän huhtikuiselta itseltään..

25.5.2013 - Kauhea könötys-läski kuva :o
29.4.2013 - Niin paljon paremman näköinen poni!
 
Mutta siirrytäänpä sitten Oonan ulkonäön sättimisestä vähän positiivisempiin aiheisiin, nimittäin kesäisiin kuulumisiin! Oona muutti eilen Tauskin kanssa samaan tarhaan, kun Vimpula ja Betsy (tutummin Pikkuvauva) muuttivat takaisin omalle tallilleen. Oona jäi kuulema huutamaan Vimpulan perään, mutta näytti tyyntyneen jo kun me tulimme tallille. Siellä se imuroi Tauskin tarhan viimeisetkin vihreät korret suuhunsa välittämättä uudesta tarhakaverista tuon taivaallista :D
 
Vihreä laidun houkuttelisi jo..
 
Seuraavaksi esittelyyn pääsevät uusimmat ostokseni: ihana rintaremmipehmuste brodeerauksella ja kirkkaan limenvihreä silatyyny!
 
Niin totta!
 
Jotta tämä postaus olisi mahdollisimman sekava, käydään läpi vielä hieman tänäisiäkin kuvia ja kuulumisia :) Kuvattiin Merikan kanssa Päivä tallilla -video, se löytyy tuolta alempaa, mutta kerron ennen sitä hieman mitä päivän aikana teimme. Aluksi otimme ne postauksen alussa syyniin joutuneet Oonan rakennekuvat, jonka jälkeen siirryimme pellolle poseeraamaan kukkaloiston keskelle! Tämän jälkeen kävimme talutuslenkillä maastossa, tutkimme hieman metsäpolkuja, joista ei sitten yksikään loppujen lopuksi johtanut mihinkään :D
 
Lenkkeilyn jälkeen kävimme sitten ratsastamassa. Kyllä, ratsastamassa! Jutta kysyi, josko ehtisin ratsastamaan hieman Tauskilla, ja voitte vaan arvata miten mielelläni menin kokeilemaan uutta tuttavuutta! Sain laittaa Tauskille länkkärivarusteet, oltiin aika hienoina (varsinkin minä kirkkaan oransseissa kumppareissani :D)! Tauski oli oikein hieno maastoratsu, ei säikkynyt yhtikäs mitään! Muutenkin meno oli mukavan rauhallista :) Lopuksi vielä juoksutimme Ykää kentällä irtona Jennin puolesta, kun hän ei pääse koko viikonloppuna tallille.
 



Mutta nyt minä käyn suunnittelemaan huomisia aikatauluja, joiden mukaan päästään sitten lähtemään huomisaamuna kohti näyttelyitä! Adios! :)

perjantai 24. toukokuuta 2013

Mätsärin osallistujalista

Kopioin sunnuntaisten mätsäreiden osallistujalistan tallin fb-sivuilta, tässäpä olisi:

1. o. Sarasteen Touko, shet., s.-09, om. Minna ja Janne Haaja, es. Minna Haaja
2. o. Cm Madheenh el era, ox, s. 04, om. ja es. Sanna Hovi
3. r. Kapteeni Keskiyö, shet., s.-00, om. Elina Pelkonen, es. Vilma Villi
4. t. Sörbys Zonata, shet. , s. -05, om. ja es. Mirka Kallio
5. r. Bon- Aparth, shet. s.1987, om. ja es. Maija Virtanen VETERAANI
6. r. Winston II, saksalainen ratsuponi, s. 1996, om. Vilma Villi, es. Elina Pelkonen VETERAANI
7. o. Ruutanan Casper, conn., s.-11, om. Minna ja janne Haaja, es. Minna Haaja NUORI
8. t. Tuuvan Hertta, sh, s.-07, om. ja es. Anna Hyttinen
9. r. Hakalan Noah, shet. s.-07, om. ja es. Jenny Nikunen
10. r. Kuivaharjun Atlantis, ox, s.-09, om. ja es. Noora Virtanen
11. r. Bonbon's Chico, minishet. , s.-08, om. ja es. Maija Virtanen
--------------------------------------------------------------------------------------------

tauko n. 10-15 min.
n. klo 13.20
12. o. Yco, friis., s.-07, om. ja es. Riikka Patjas
13. r. Ryhlyn Heinähattu, rist., s.-09, om. ja es. Iris Lehto
14. r. Con Cielo, eestinratsuponi, s.-09, om. ja es. Anette Matzon
15. o. Leevi Kuu, sh, s.-12, om. Sanna Tahko& Jonna Nurmi, es. Sonja Kaijansinkko NUORI
16. o. Kekkonen, sh, s.-12 om,. ja es. Jaana Hohti NUORI
17. t. Dròs fra Isotiirikka, isl., s.-09, om. ja es. Iris Lehto
18. o. Nikkarin Herkules, sh., s-12, om. Jenny Nikunen, es. Sonja Kaijansinkko NUORI
19. t. Coruscate Chiqita, shet., s.-11, om. Patrik Outinen, es. Miia Outinen NUORI
20. t. Ryhlyn Villiviini, sh, s.-12, om. ja es. Sonja Kaijansinkko NUORI MYYTÄVÄNÄ


Yllättävän vähän hevosia, mutta mukava päästä pitkästä aikaa Oonan kanssa esiintymään! Näyttelyssä on jaossa BIS-palkintojen lisäksi myös erikoispalkintoja, joten tietysti toivon että saataisiin Oonan kanssa ainakin jotain extraa kotiin tuotavaksi ;)

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mätsäreihin tiemme vie

Jes! Onneksi se karanteeni loppui juuri sopivasti noin viikko sitten, joten ehdin vielä viime hetkellä ilmoittaa Oonan mätsäreihin, jotka järjestetään ensi sunnuntaina (26.5.) Vironlahdella! Päästään siis vihdoinkin osallistumaan näyttelyihin (tai pikemminkin harjoitusnäyttelyihin, sillä mätsärit eivät ole viralliset näyttelyt, mutta ei se haittaa)! :) En malta odottaa sunnuntaita, toivottavasti Oona esiintyy edukseen ja pärjättäisiin hyvin!

Huomasin näihin mätsäreihin valmistautuessani, että olen ollut taas (vaihteeksi) todella huolimaton. Ostin nimittäin Oonalle joululahjaksi uudet hienot näyttelysuitset, jotka silloin pikaisella sovittamisella totesin sopiviksi. Tietenkään en sovittanut suitsia kuolaimien kanssa, joten nyt kun laitoin niihin tavalliset kuolaimet, osoittautuivat poskihihnat aivan liian pitkiksi! Kuolainrenkaat pidensivätkin hihnoja aivan kamalasti ja suitset vaan löpöttivät Oonan päässä... Hieno homma! Ei auttanut muuta kuin alkaa googlettaa myytäviä näyttelykuolaimia (eli mahdollisimman pienirenkaisia kuolaimia). Yhdet löysin, jotka sitten vähän riskillä ostin, kun ne saattoivat olla Oonalle liian pienet.. Mutta kun kuolaimet tänään tulivat postissa, huokaisin helpotuksesta kun ne oman mittaukseni mukaan ovat samankokoiset kuin Oonan perusnivelet! Huomenna pääsee kuitenkin vasta sovittamaan, toivottavasti ne ovat juuri passelit!


Huomenna olisi suunnitelmissa pestä Oona ihan kunnolla saippualla (ja pestä ja selvittää myös Oonan häntä, joka on taas talven aikana mennyt ihan kamalaksi..). Perjantaina Oonalle tulee varmaan yksi ratsastaja käymään, lauantaista en vielä tiedä. Pitäisi kuitenkin tehdä jotakin sellaista mistä ei jäisi varusteiden "hankaumia" Oonan karvaan (ts. satula/valjaat ovat poissuljetut), sillä emmehän halua mennä seuraavana päivänä näyttelyyn valjaiden kuvat kyljissä :D

Vähän ohi aiheen, mutta liian suloinen julkaisematta jätettäväksi!
Oona ja Petra, 3v.