lauantai 29. kesäkuuta 2013

Minä ja Poju + Oonan kesäkuun rakennekuvat

Vihdoin ja viimein sain kuvia minusta ja Pojusta! Merika palasi eilen illalla (yöllä) ratsastusleiriltään ja toi kamerat takaisin käyttöön, järkkäriä oli ikävä! :) Merika sai sitten tänään hommakseen kuvata, kun minä ratsastin Pojulla ilman satulaa kentällä ja laitumella. Poju oli oikein hieno ja innoissaan!
 

Menin kentällä ehkä puoli tuntia (jos sitäkään), jonka jälkeen siirryttiin laitumelle kuvaamaan laukkapätkiä. Suljettiin muut hevoset pihattotarhaan, jossa ne kyllä ovat muutenkin koko ajan näin kuumalla. Alkuun Poju oli vähän ihmeissään laitumella ratsastamisesta, mutta innostui laukkaamisesta niin paljon ettei olisi enää muuta halunnut tehdäkään!




Pojulla ratsastamisen jälkeen minun shortsini olivat aika mielenkiintoisen näköiset.. :D Kuumuuden takia Oona sai taas vapaapäivän, mutta joutui hetkeksi kuitenkin kameran eteen, jotta saatiin otettua kesäkuun rakennekuvat. Minusta hoitaessa näytti siltä, että Oona olisi oikeasti laihtunut, mutta kuvista sitä ei todellakaan näkynyt!

Toukokuu - 25.5.2013
Kesäkuu - 29.6.2013 (Sininen Oona :D)
Loppukevennykseksi vielä pari kuvaa siitä, mitä tapahtuu kun Oona näkee Loben (makoisan) liikutusvihkon :D


Photoshopin käyttö kuvan ylivaloittamiseen paljastaa karun totuuden: ponini on vampyyri!

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kesäkuumalla

Näköjään helle vie ihan kaiken energian mukanaan, postailuakin myöten! Viimeisimmästä kunnon postauksesta alkaa jo olla aikaa, joten pitäisiköhän sitä taas kertoilla vähän kuulumisia? :)

Merika on ollut ratsastusleirillä sunnuntaista lähtien, joten olen liikuttanut taas Oonan lisäksi Lobea.
Oonallasekä Lobella on ollut aika kevyttä viime aikoina, on vaan ollut liian kuuma tehdä mitään. Noora kävi pari päivää sitten kokeilemassa pitkästä aikaa kärryajoa Oonalla, joten silloin käytiin kolmen kilometrin hölkkälenkki, mutta muuten olen vain pitänyt ponille vapaita (tänäistä Jennin ratsastusta lukuunottamatta). Oona on onneksi sen verran viisas, että pysyttelee nyt kovimmalla helteillä pihatossa suojassa eikä tule turhaan aurinkoon paahtumaan. Varmaan viimeisen viikon ajan olen nähnyt Oonan vain ja ainoastaan pihaton perimmäisessä nurkassa! Sieltä se löytyy kun tulen tallille ja sinne se palaa kun se sinne lasketaan.

Aika hyvin se sinne maastoutuu, valkoinen huppu vähän paljastaa! :D
Kieltämättä aika upeita nämä tänäiset kännykkäkuvat :D

Olen myös ratsastanut Pojulla jonkun verran ja voin vain sanoa että aim in lööv! Poju on ollut aivan ihana ja käyttäytynyt aivan moitteettomasti, sillä ratsastaminen on todella ihanaa! Olen nyt pari viime kertaa mennyt ilman satulaa ja ajattelin vielä ainakin huomisen jatkaa sillä linjalla (tosin hikikuuma+hevosen paljas selkä=superhikiset ratsastushousut!). Ensimmäisellä ilman satulaa -kerralla hyppäsin pari pientä ristikkoa Pojulla ja rakastuin siihenkin! Joku päivä voisi hypätä ihan kunnolla, kunhan vähän ilmat viilenisi! :) Tänään käytiin Pojun ja Jennin ja Oonan kanssa heittämässä maastolenkki kenttätyöskentelyn päätteeksi (jos nyt tavoitteetonta uraa kiertämistä voi kenttätyöskentelyksi kutsua :D). Poju oli tosi mukava ratsastaa maastossakin, varsinkin kun se ei säikkynyt juuri mitään. Pari kertaa se tosin taisi unohtaa että Oona tuli perästä ja oli saada sydänkohtauksen kun Oona tulikin mutkan takaa näkyviin.. :D

maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ruusukeseinä

Vaikka en juurikaan ruusukkeiden perään ole, enkä kilpaile verenmaku suussa voittaakseni, olen huomannut että kaikki meille kertymeet ruusukkeet voivat todella pelastaa päivän! Kun kaikki tuntuu menevän huonosti, riittää että vilkaisee meidän ansaitsemiamme ruusukkeita ja sitten muistaa taas, että ollaan me jotain saavutettukin! Siksi haluan esitellä tämän ruusukeseinän myös teille :)
 
Seinä kokonaisuudessaan.
Olen kerännyt sinne ruusukkeita, näyttelypapereita, Oonan tietoja yms.
Ruusuke, joka saatiin lähitallin agilitykisoista Oonan kanssa vuonna 2011!
Vaikka rata menikin ihan päin pyllyä, voin jälkeenpäin muistella kisoja hyvillä mielin!
Taustalla näkyy muistilista Oonan ratsastuksen painorajoista ym. jotka eivät kyllä pidä enää paikkaansa :D
Tämä ruusuke on minun ja Vimpulan ansaitsema Harjun poninäyttelyn junior handlerista.
Olimme jaetulla kolmannella (eli viimeisellä :D) sijalla vuonna 2011.
Taustalla Oonan sukutaulu!
Nämä molemmat ruusukkeet on voitettu Utin match show'sta vuonna 2010. Suurempi punainen on ykköspalkinto, pienempi vaaleanpuna-liila on kaunein pää -palkinto! Taustalla minun ja Vimpulan arvostelu edellä mainitusta junior handlerista!
Tämä ruusukekin on mätsäreistä, Hubsilta vuonna 2011.
Olimme silloin Oonan kanssa luokkakolmosia! :)
Taustalla näkyy minun poniajolupakurssin todistus!
Match Show ruusuke ja arvostelu Miehikkälästä 2012.
Oona sai silloinkin ykköspalkinnon!
Tämä ruusuke on saatu leirikisoista Simolan tallilta (väristään huolimatta se on ykkösruusuke!). Ravikuva on jostain random-ponista, jota olin palkitsemassa Lappeen raveissa. Tämä kuva pitää paikkaa minun ja Oonan tulevalle voittokuvalle! :)
Tässä näkyy todella taiteellinen kuvataulu meidän lemmikeistä,
jonka tein joskus ennen Oonaa (eli joskus vuonna nakki ja makkara). Taulussa riippuu ravinuorten veikkauskisasta voittamani ruusuke, eli se ei ole ihan niin ansaittu kuin muut :D Vieressä näkyy outo omatekoinen ruusuke, jonka kissani Nuppu voitti "kissakisoista" jotka järjestettiin lapsena :D
Lisää ratsastusruusukkeita. Ensimmäinen vasemmalta on se aiemmin esitelty leirikisaruusuke, samoin kuin sen vieressä oleva vaaleanpuna-sininen (voitin nekin leirikisat! :D). Punaiset ruusukkeet ovat Iippolan tallin kisoista, toinen leirikisojen ja toinen harjoituskisojen palkinto (molemmat vuodelta 2006). Alla oleva valkoinen ruusuke on lappeen mätsäreistä, mutta en muista yhtään mistä hyvästä se on! :D
Tämä kaikkein suurin ruusuke on niiden lappeen mätsäreiden ykköspalkinto,
jonka Oona voitti Merikan esittämänä!
Nämä ruusukkeet ja arvostelupöytäkirja ovat tämän vuoden Virolahden mätsäreistä,
joissa Oona voitti ykkös palkinnon ja Diivoin Diiva -erikoispalkinnon! :)
Kaunein pää -palkinnon pokaali (Utin mätsärit 2010). Taustalla upeita hevosenkenkätauluja :D
Pokaali, joka voitettiin Kouvolan raveista viime vuoden elokuussa kolmannesta sijasta! <3
"Pokaalihyllyllä" on myös valokuva Oonasta raveissa ja arvonnassa voittamani piirroskuva Oonasta!
Ja lisäksi seinälläni on 50x50 kokoinen kangastaulu Oonasta! Taulun kuva on otettu Hubsin mätsäreistä :)

perjantai 21. kesäkuuta 2013

Seuraa blogiani Bloglovinin kautta

Seuraa blogiani Bloglovinin avulla

Kuulin huhuja, että blogien lukijat-toiminto poistuisi kahden viikon kuluttua, joten silloin kaikki tämänkin blogin lukijat katoaisivat..! Tästä lähtien blogeja pitäisi ilmeisesti seurata Bloglovinin kautta, joten yritän nyt neuvoa kuinka pystyt rekisteröitymään sinne ja liittymään blogini lukijaksi sitä kautta!

1. Mene osoitteeseen http://www.bloglovin.com/

2. Klikkaa sivun yläreunasta "Rekisteröidy"

3. Voit kirjautua joko Facebookin tai sähköpostin kautta, en tiedä mitä eroa noissa on, mutta itse rekisteröidyin sähköpostin kautta. Sähköpostin kautta pääsee rekisteröitymään klikkaamalla "Sign up with email" ja fb'n kautta "Sign up with facebook"-kuvasta.

4. Täytä tietosi kenttiin (sähköposti yms.)

5. Klikkaa "Rekisteröidy" ja noudata ohjeita (en muista, mitä tässä vaiheessa tapahtui, sillä en viitsi montaa rekisteröitymistä tehdä..), mutta kirjaudu ainakin sähköpostiisi jos rekisteröidyit sitä kautta (fb'stä en tiedä..)

6. Käy vahvistamassa rekisteröitymisesi sähköpostin linkistä.

7. Lisätäksesi blogin lukulistallesi, kirjoita sivun yläreunassa näkyvään kenttään esim. blogin nimi tai osoite. Päästäksesi lukemaan tätä blogia kirjoita esim. sorbyszonata.blogspot.fi

8. Kun Bloglovin tarjoaa tätä blogia (jostakin syystä kahtena eri blogina), klikkaa ylemmän blogin "Seuraa"-painiketta. Tämän jälkeen etusivulla (home) näkyy uusimmat postaukset, samalla tavalla kuin Google-tililläkin näkyy.

Toivottavasti ohjeista oli apua, enkä selittänyt ihan väärin! :) En tiedä, missä tästä lukijoiden poistumisesta on ilmoitettu, mutta jos niin kerran on tapahtumassa, kannattaa rekisteröityä blogloviniin ajoissa, jotta ehtii lisätä kaikki lempibloginsa lukulistalleen! :)

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Tästä se loma voi alkaa!

Huh, ei voi muuta sanoa! Vihdoin ja viimein pääsen minäkin aloittamaan kesälomailun, kun muut ovat laiskotelleet jo kaksi viikkoa! Välillä teki ihan tuskaa lukea postauksia kesäloman vietosta: nukutaan puoleen päivään ja sen jälkeen tehdään ei mitään, kun itse jouduin heräämään joka aamu ennen kahdeksaa ja paahtamaan töissä! Mutta nyt se on ohi, vihdoin, samoin kuin rippijuhlien järjestäminen; enää ei tarvitse siivota aamusta iltaan, pestä ikkunoita tai siistiä pihaa. Huh! :)

Laidunmakkara lentää!

Eilen kun minulla alkoi kesäloma, Oonalla se loppui. Poni oli saanut viettää edelliset neljä päivää ihan täyttä laidunlomaa, mutta oli onneksi innokkaana lähdössä eilen lenkille! Käytiin Pojun ja sen omistajan kanssa reilun seitsemän kilometrin maastolenkki, joka mentiin aika reippaassa temmossa jotta laidunkilot saisivat vähän kyytiä! Meidän tuurilla alkoi sataa kaatamalla heti kun lähdettiin tallipihasta ja ukkonenkin jyrähteli aika kovasti alkulenkistä, joten siinä sitten hytisin kylmästä koko lenkin ajan.. Muka kesäkuu, pah!

Sovittiin lenkin jälkeen Pojun omistajan kanssa uudelleen sen liikutusjutuista. Aiemmin oltiin Jutan kanssa sovittu, että saisin käydä Pojulla maastossa pari kertaa viikossa, mutta nyt sovittiin, että saan ratsastaa poitsulla kolme kertaa viikossa ihan miten itse haluan! Saan mennä maastoon, kouluilla, hypätä esteitä, mennä ilman satulaa..! :) En malta odottaa!


Mutta tänään meillä onkin tiedossa aivan erityisen mahtava päivä! Ihan kiusallani pidän sen vielä salaisuutena, joten tästä parhaasta päivästä saatte kuulla vasta luultavasti keskiviikkona, kun ehdin siitä postaamaan! Mutta vinkkinä uteliaille: siihen liittyy vanhoja tuttuja ;)

maanantai 17. kesäkuuta 2013