sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Uusi ulkoasu!


Uudistin taas vaihteeksi blogin ilmettä! Mitäs tykkäätte? :)

//edit!

Tuo tausta tosiaan oli liian silmille hyppivä, joten muokkasin sitä vähän. Kumpi näistä kolmesta on parempi: ylhäällä oleva vai jompikumpi alemmista? Banneria muokkaan vielä myöhemmin, mutta mikä tausta on nyt paras? :)

lauantai 26. lokakuuta 2013

Pohdintaa Oonan liikutuksesta

Image and video hosting by TinyPic
Tuitui <3
Image and video hosting by TinyPic

Niinkuin viime postauksessa kerroinkin, olen nyt jättänyt Oonan tauolle. En oikeastaan tiedä mitä tauko tarkalleen ottaen on, mutta jos se on sitä ettei käy raveissa, ollaan me Oonan kanssa oltu tauolla elokuusta lähtien. Jos se taas on sitä ettei treenaa vähään aikaan täysillä, ollaan me oltu tauolla vasta pari viikkoa. Tällä hetkellä Oonan liikutus on ollut tosi epäsäännöllistä: tänään vasta ehdin tallille tiistain jälkeen, joten tällä viikolla Oonaa on liikutettu kaksi kertaa. Mutta ehkäpä se on ihan hyvä tauko, että alkuun otetaan tosi rennosti, sitten kaikenlaista hauskaa liikuntaa (Oonan mielestä mikään liikunta ei voi olla hauskaa, ainakaan talutuslenkki, jonka se tänään veti sellaisella hapannaamalla, ettei mitään rajaa :D). Vasta sitten tauon puolivälissä aletaan taas treenaamaan kunnolla, jotta palataan radoille entistä parempina ja nopeampina! Toiveajattelua ;)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Olen miettinyt myös Oonan klippaamista. En tiedä, olisiko siinä mitään järkeä, sillä juuri nyt kun Oona on tauolla, ei sitä normaalia hikiliikuntaa juuri ole. Toisaalta taas normaalissa treenissä Oona hikoaa useita kertoja viikossa, joskus jopa ihan läpimäräksi, jolloin olisi paljon parempi jos Oona olisi klipattu ja kuivuisi nopeammin. Mutta jos päätyisin Oonan klippauttamaan, olisiko nyt jo liian myöhäistä? Luin, että poni tulisi klipata kun talvikarva alkaa kasvaa, mutta Oonalla on jo nyt vaikka kuinka paksu karva. Sitten taas jos nyt olisikin vielä sopiva aika klipata, ei siitä olisi mitään hyötyä, kun poni ei tällä hetkellä hikoa liikutuksesta. Sama pohdinta alkaa taas alusta..

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Jo nyt lokakuun lopussa pimeys tulee arkisin liian nopeasti, enkä ehdi liikuttamaan Oonaa valoisaan aikaan, ellen pääse heti koulun jälkeen tallille. Se taas on aika vaikeaa, sillä en enää ole mennyt skootterilla tallille kylmyyden takia, joten joudun aina odottamaan että saan autokyydin kun porukat tulee töistä. Tänään oli mukavaa, kun näin viikonloppuisin ei tarvitse kiirehtiä pimeyden takia, vaan ehdin ihan rauhassa liikuttaa sekä Oonan että Napin. Huomenna päättyy kesäaika ja sen jälkeen liikutuksesta tulee arkisin nykyistäkin vaikeampaa. Onneksi minulla on kuitenkin seuraava jakso niin kevyt (ihan naurettavan kevyt), jolloin ehdin ihan helposti valoisaan aikaan tallille, jos vaan saan kyydit! Esimerkiksi tiistaisin minulla loppuu kymmeneltä koulu, joten ne ovat ainakin varmoja tallipäiviä :D


Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Näissä sateisen harmaissa päivissä on oikeasti yksi hyväkin puoli: ei ole pakkasta! Nyt on melkeinpä ihanan lämmintä (jos näin nyt voi Espanjan reissun ja 25 asteen lämpöjen jälkeen sanoa :D), ei onneksi tarvitse hytistä kylmyydestä muuta kuin kylmän sateen takia! Hevosiakin pystyy tarvittaessa hoitamaan ilman hanskoja. :)
 
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Kaikki tämän postauksen kuvat ovat tänäiseltä, kun otin Oonan kentälle kuvattavaksi ennen talutusmaastoa. En osannut valita vaan muutamaa kuvaa, joten tuossa olikin sitten kaikki hienoimmat kuvat! On se vaan niin söpö! :)

torstai 24. lokakuuta 2013

Kotona taas ja kiirettä pitää

Vihdoinkin kotona ja koneen ääressä! Palattiin meidän Barcelonan reissulta tosin jo maanantai-tiistai välisenä yönä, mutta nyt vasta ehdin tulla tännekin kirjoittelemaan kuulumisia!


Meidän reissu meni oikein hyvin ja ehdittiin onneksi takaisin tullessa jatkolennolle, vaikka vaihtoaikaa olikin vain 25min! Päästiin siis ajallaan kotiin ja seuraavaksi päiväksi jo takaisin kouluun. Sekä tietysti koulun jälkeen pitkästä aikaa Oonan luokse! Tässä olisi nyt kuitenkin muutama kuva matkalta:

Can you see the fish? :D
Petra kävi vähän maistamassa meren pohjaa :D
Meidän huoneiston "nimi" oli sopivasti Ona :)

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Tiistaina tosiaan kävin myös Oonaa moikkaamassa ja liikuttamassa. Käytiin Nooran kanssa ajamassa Oonalla vähän reilu 7 km lenkki, ravaten lähes kaikki siihen sopivat pätkät (eli ei alamäkiä tai tosi jyrkkiä ylämäkiä). Kohdattiin reissulla muutamia mönkijöitä ja sotilaita, kun alueella oli sotaharjoitukset. Juostiin vähän kilpaa mönkkäreiden kanssa ;)

Image and video hosting by TinyPic
Matkan aikana kaunis syksy oli muuttunut karuksi ja harmaaksi :(
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Lenkille lähdössä!

Tiistain jälkeen en ole ehtinyt ollenkaan tallille, mutta yritän ehdottomasti huomenna päästä liikuttamaan Oonan! Sen laihdutuskuuri kun ei juurikaan etene tarhassa seisomalla. Tosin ajattelin jättää Oonan nyt loppuvuodeksi tauolle raveista ja nyt alkuun myös jatkuvasta ajamisesta, joten sekin tietää vähän huonoa laihdutukselle. Ajattelin tästä lähin (jonkun aikaa, muutaman viikon ehkä?) ajaa vain noin kerran viikossa ja muuten liikuttaa ponia esim. juoksuttamalla, hypyttämällä, taluttamalla tai Nooran ratsastamalla, sillä Oonalla ei ole enää juuri lainkaan omaa intoa lenkkeillä. Pelkään ajamisesta tulevan taas samanlaista pakkopullaa kuin mitä se oli vuosi sitten, kun kadotin innostukseni koko harrastukeen muun muassa Oonan laiskuuden takia... Tällainen tauko tekee kyllä hallaa laihdutukselle, mutta en osaa ratkaista pulmaa niin, että yhtäaikaa Oonan lenkkeilyinto palaisi sekä maha pienenisi... Kyllä vaihtoehtoisesta liikunnastakin tehokasta saa, mutta en usko että kuitenkaan niin tehokasta että se vastaisi seitsemän kilometrin hölkkälenkkiä. En ainakaan itse lähde sitä narun päässä hölkkäämään! :D Ainakin monipuolisemmasta liikunnasta saa mielenkiintoisempia postauksia tänne blogiin, jos ei muuta :)

torstai 17. lokakuuta 2013

Pikapostaus syyslomasta

Ajattelin tulla vielä pikaisesti lähettämään bloginkin syyslomalle! Minulla on nyt ensimmäinen lomapäivä takana ja huomenna herätys on ennen viittä, jonka jälkeen lähdemme ajamaan lentokentälle ja sieltä sitten koneella Barcelonaan Espanjaan! Ollaan siellä koko loppuloma eli maanantai-tiistai välisenä yönä olisi paluu kotiin jos vaan ehditään koneeseen! Tämän reissun aikana Oonakin saa sitten lomailla tarhassa ja toivottavasti kerätä vähän energiaa ensi viikon ajolenkkejä varten ;) Siinäpä kaikki tärkeimmät, enempää en jaksa edes yrittää tällä kännykällä kirjoittaa :D Palaillaan sitten taas asiaan kunhan kotiudutaan takaisin kylmään Suomeen!

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

500. postaus ja Nappi!


Se olisi sitten tämän blogin 500. postaus! Miten olenkaan keksinyt kerrottavaa viiteen sataan postaukseen? Tai oikeastaan miten te olette jaksaneet lukea näitä? :D Koko blogin ajalta kaikkein luetuimmat postaukset ovat:
  1. Annetaan ilmaiseksi lempeä tamma! (tämä postaus oli linkattu moneen kertaan ht.nettiin, joten se on siksi ollut niin suosittu)
  2. Blogikirppis (tämä on ilmeisesti kiinnostanut monia ja olenkin saanut melkein kaiken myytyä!)
  3. Oonan uusi identiteetti (tämäkin oli joskus ht.netissä, tosin ei haukuttavana :D)
  4. Varoitus (Cassie Press) (tämäkin saattoi olla ht.netissä)
  5. Myydään kiltti ruuna (Töhö on ilmeisesti kiinnostanut monia)
  6. Villi laskiaissunnuntai! (tämä oli ht.netissä haukuttavana, kun kuulema hevonen ei luonnollisesti koskaan kaadu)
  7. Mikkeliin menijöitä? (näköjään kiinnosti, kyytiä tosin en saanut :D)
  8. Kasi-pallo (kerännyt varmaan katseluita ht.nettiin linkattujen Kasi-postausten takia)
  9. Päivä ennen raveja + ravivarusteet (ei hajuakaan miksi tämä on ollut suosittu, siinä kun on vaan neljä tykkäystä ja 12 kommenttia :D)
  10. Karanteeni (tämä oli kai suosittu vaan aiheensa takia)
Jännää, että kymmenestä suosituimmasta postauksesta 3 käsittelee Kasia, yksi Töhöä ja oikeastaan vaan yksi (karanteeni) Oonaa. Kun tämä on kuitenkin pääasiassa Oonan blogi :D



Mutta sitten tämän postauksen aiheeseen eli Nappiin! En olekaan tainnut aiemmin mainita että ratsastan nykyään tallin uusimmalla tulokkaalla Napilla! Ratsastan kyllä myös Tauskilla, mutta tällä hetkellä aika harvoin sen jalka-ongelmien takia.. Onneksi Tauski pääsee huomenna klinikalle, joten toivottavasti kipeään jalkaan löytyy syy ja se voidaan hoitaa! Mutta nyt siis tosiaan Napista. Se on neljä vuotias suomenhevosruuna, joka tuli Jutalle koulutukseen. Minä saan ratsastaa sillä maastossa useamman kerran viikossa, oikeastaan niin usein kun vain ehdin! Nappi on hauska hevonen, se on tosi kiltti ja mukava :)


Olen ratsastanut Napilla nyt jotain viisi kertaa, joista Merika on ollut kuvaamassa kahdella. Taustana on ollut molemmilla kerroilla ihanan aurinkoinen syksy ja ruskan värit! Etenkin pellolta tuli mielestäni tosi kivoja kuvia, ja vielä kun pohja siellä oli tosi hyvä (ja rikkaruohojen alta vihdoin näkyvissä!) uskalsi siellä ratsastaa pelkäämättä osuvansa kuoppaan tai kiviin :)

Kylläpäs näytetään vauhdikkailta! Sitä ei kyllä oltu :D
Tyylinsä kullakin :D